Verbinding met jezelf en anderen.

Voor mij draait coaching om verbinden met jezelf, communicatie gaat over het aangaan van de verbinding met anderen. Ik geloof dat je eerst jezelf moet (leren) kennen, om vanuit daar sterker naar buiten te treden en te verbinden met anderen. Dat geldt voor mensen én voor organisaties; groeien door dichter bij jezelf te komen en te blijven. Ik heb een grote belangstelling voor wat mensen beweegt en voor het leven zelf. De drive om te blijven ontdekken, leren en groeien is wat mij kenmerkt.

Gediplomeerd coach.

Zolang ik me kan herinneren, delen mensen graag met mij wat hen bezighoudt. Na jarenlang als merk- en communicatieprofessional bij commerciële, non profit- en overheidsorganisaties (o.a. ANWB, UNICEF Nederland, Rijksoverheid) gewerkt te hebben, ontdekte ik dat mijn hart ligt bij de weg van leren en ontwikkelen. En dat ik heel graag bijdraag aan die weg van groei van anderen. Daarom heb ik meerdere erkende coachopleidingen afgerond en werk ik inmiddels als gediplomeerd coach. Als coach ben ik professioneel en resultaatgericht. Mijn aanpak is praktisch en toch diepgaand voor een blijvende verandering. Mijn jarenlange werkervaring helpt me daarbij.

Koffie, mooie quotes en verhalen.

Ik houd van koffie, mooie quotes en verhalen, een heerlijk glas wijn op zijn tijd. Van diepgaande gesprekken, lekker eten met vrienden of familie, concerten en musea bezoeken. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Ben ervaringsdeskundige in perfectionisme en stressmanagement. Hardlopen, yoga, dansen, erop uit gaan met familie en vrienden, mooie muziek, wandelen in het bos of op het strand, reizen en stapels boeken lezen, maken me blij.

“Maaike luistert zeer aandachtig en stelt scherpe vragen. Dankzij de coachsessies met haar maak ik bewustere keuzes met een betere werk/privé balans als resultaat.”

Sophie

“Vanaf het eerste gesprek met Maaike voelde ik mij op mijn gemak. Door haar variatie in coachstijl en -vragen heeft iedere sessie mij weer nieuwe inzichten opgeleverd. Door de coaching ervaar ik nu meer rust in mijn hoofd én ben ik milder naar mezelf.”

Inken

“Maaike coacht op een open, prettige en empathische manier. Ze gaf mij alle ruimte om mijn verhaal te doen, maar zorgde ook voor de juiste scherpte met betrekking tot mijn coachvraag. Ze vroeg goed door en hielp me richting te geven aan mijn acties, bijvoorbeeld via verschillende oefeningen. Wat ik daarnaast fijn vond, was dat Maaike niet alleen aandacht besteedde aan mijn gedachten en wat er in mijn hoofd omging, maar ook aan wat er in mijn lijf gebeurde. Hierdoor ben ik tijdens het werk zowel in mijn hoofd als in mijn lijf meer ontspannen.”

Lieke

“Maaike is een coach die rust en warmte uitstraalt. Ze kan heel goed luisteren, maar weet tussen het verhaal door de juiste vragen te stellen. Ik ben samen met haar op ontdekkingstocht gegaan naar wie ik ben, wat ik kan en wat bij me past. De relatie coach/coachee was gelijkwaardig en persoonlijk. Dat heb ik als erg prettig ervaren. Tijdens de ‘reis’ biedt Maaike een helpende hand, maar je moet wel zelf de stappen zetten. Lastig, maar erg leerzaam. Via zijwegen, kronkelpaadjes en lastige hobbels kom je uiteindelijk op de plek waar je wilt zijn. Dan weet je dat het goed is en kun je alleen verder. Door Maaike ben ik dichterbij mezelf gekomen, ben ik trots op wie ik ben en wat ik heb bereikt. Ik durf stappen te zetten, omdat ik weet wat voor mij van waarde is qua levensinvulling. Ik kom sterker over en straal weer. Kortom, ik zou Maaike zeker aanbevelen als coach!”

Sanne