“Er is zoveel meer ruimte wanneer je voelt in plaats van denkt.”

In beweging komen en veranderen begint bij bewust worden. Door coaching help ik je bewust te worden van:

 • Waar sta ik? Wat speelt er bij mij? Wat denk, voel en doe ik?
 • Wie ben ik werkelijk? Wat drijft mij en heeft voor mij betekenis? Waar wil ik naartoe?
 • Wat is de invloed van wat ik denk, doe en van ‘oude’ patronen op hoe ik me nu voel en functioneer?
 • Wat speelt er bij een ander en hoe verbinden we met elkaar?

Door meer inzicht in jezelf en je gedrag, kun jij verantwoordelijkheid nemen voor wat jij nodig hebt en stappen zetten naar je doel. Ik help je om de regie over je leven weer in eigen hand te nemen. Daardoor ervaar je meer vrijheid in de keuzes die je hebt en maak je deze keuzes makkelijker.

Wat levert coaching door mij, jou op?

 • Meer inzicht in jezelf zodat je je vrijer, wijzer en meer jezelf voelt.

 • Bewustere keuzes en een gevoel van regie.

 • Meer rust in je hoofd en je lijf.

 • Stappen zetten en het behalen van jouw coachdoel.

 • Groei door dicht bij jezelf te komen én te blijven.

Mijn aanpak

Regie nemen.

Bewust worden gaat over jezelf onderzoeken, (h)erkennen van wat er is en de betekenis daarvan leren kennen. Met de inzichten en wijsheid die dat oplevert, kun jij verantwoordelijkheid nemen voor wat jij nodig hebt en stappen zetten naar je doel. Ik help je om de regie over je leven weer in eigen hand te nemen. Daardoor ervaar je meer vrijheid in de keuzes die je hebt en maak je deze keuzes makkelijker.

Coaching door mij helpt jou om meer rust in je hoofd en je lijf te krijgen zodat je je vrijer, wijzer en meer jezelf voelt. Ik help je groeien door dicht bij jezelf te komen én te blijven.

Investeer in jouw persoonlijke ontwikkeling.

De wijsheid zit al in jezelf, alleen heb je soms hulp van buiten nodig om daar bij te kunnen en deze om te zetten in verandering. Als coach help ik je bij het stellen van de juiste vragen aan jezelf. Zodat jij je bewust wordt van waar je tegenaan loopt of waar je naartoe wilt, wat je tegenhoudt om in beweging te komen, wat daar juist wel voor zorgt en hoe je dit (meer) kunt inzetten. Dit doen we door samen de tijd te nemen en uit de dagelijkse waan van de dag te stappen. Je vergroot je zelfbewustzijn, ontdekt nieuwe manieren van kijken en het effect van ander gedrag. Hierdoor kun je belemmerende patronen of overtuigingen doorbreken en je sterker met jezelf en anderen verbinden.

Als coach werk ik vanuit mijn hart, met een grote dosis intuïtie en met beide benen op de grond. Mijn manier van coachen is warm, uitnodigend, aanmoedigend, confronterend waar nodig, resultaatgericht, praktisch en toch diepgaand voor een blijvende verandering.

Hoe werk ik:

Ik zorg voor een veilige en vertrouwde setting, zodat jij alle ruimte voelt voor een open en diepgaand gesprek. We starten met een intake om jouw doel vast te stellen en te ervaren of er voldoende klik is om samen te werken. Omdat coaching door mij altijd maatwerk is, bepalen we op basis van de intake welke aanpak en aantal sessies het beste bij je past.

Door mijn grote belangstelling, oprechte nieuwsgierigheid en scherp reflecterend vermogen help ik je snel en eenvoudig tot de kern van jouw verlangen of probleem te komen en bij het scherp stellen van jouw doel. Geen traject is hetzelfde en geen enkele methode staat vooraf vast. Afhankelijk van wat jij nodig hebt om te leren en in beweging te komen, zet ik specifieke werkvormen, (psychologische) theorieën, modellen of opdrachten in. Coachvragen waar ik veel mee werk, zijn:

 • Balans- en zingevingsvraagstukken
 • Persoonlijk leiderschap
 • Omgaan met stress
 • Effectiever communiceren
 • Loopbaanvraagstukken

Coaching door mij helpt je verder dan beter worden in wat je doet, laat zien of kan (gedrag en vaardigheden). Ik begeleid je ook in het doorzien van hoe je denkt en wat je script is (overtuigingen en patronen), wat daarvan de invloed is en in het ervaren van wie je werkelijk bent en wat voor jou van waarde is.

Als je je meer bewust wordt van wie je werkelijk bent en wat voor jou van waarde is, krijg je meer mogelijkheden om te kiezen en meer ruimte om te bewegen. Ik help je concrete stappen te nemen om je eigen route te bepalen. Het gaat hierbij om regie nemen en keuzes maken: wat wil je behouden of accepteren, wat wil je veranderen, hoe doe je dit en wat helpt je om dit vast te houden voor een blijvend resultaat?

Ik bied je geen kant en klare oplossing. Ik prikkel en daag je uit om jezelf te onderzoeken en daarbij verder te reiken dan dat wat je al weet of ‘gemakkelijk’ is. Omdat ik geloof dat juist daar waar het schuurt of misschien ongemakkelijk voelt, jouw grootste inzicht op weg naar verandering te ontdekken is.

Wat bied ik:

We starten met een vrijblijvende kennismaking en intake om je specifieke behoefte en aanpak van de coaching te bepalen. Vervolgens bied ik onderstaande mogelijkheden: